Igra je delo otroka.

Maria Montessori

Roke so inštrument človekove inteligence.

Maria Montessori

Otrok je oboje: upanje in obljuba za človeštvo.

Maria Montessori

Nikoli ne pomagajte otroku pri delu, za katerega misli, da ga lahko opravi sam.

O združenju

Pobudo za ustanovitev Združenja montessori Slovenije so dale ravnateljice štirih vrtcev montessori Rahelinega vrtce, Angelinega vrtce, Hiše otrok-vrtec montessori Maribor in Hiše otrok Dravlje.

O pedagogiki montessori

Iz skromnih začetkov v Italiji in v zgodnjem 20. stoletju, se je vzgojni pristop montessori razširil po vsem svetu. Temelji na opazovanju, saj so otroci samo motivirani za svoj osebni razvoj.

Seminarji in kongres

Rezervirajte si datume 27. - 30. julij 2017 za kongres AMI v Pragi. Povezava

Certificiranje

Združenje montessori Slovenije je uspešno začelo s certificiranjem ustanov/vrtcev montessori. Če želite, da vas obiščemo, nam pišite na naš naslov.

Zapri