2020 - 150 let od rojstva Marie Montessori

6. kongres Združenja montessori Slovenije, Ljubljana 09. 05. 2020 - Prestavljeno do nadaljnjega!

Roke so inštrument človekove inteligence.

Maria Montessori

Otrok je oboje: upanje in obljuba za človeštvo.

Maria Montessori

Nikoli ne pomagajte otroku pri delu, za katerega misli, da ga lahko opravi sam.

Maria Montessori

Igra je delo otroka.

Maria Montessori

O združenju

Pobudo za ustanovitev Združenja montessori Slovenije so dale ravnateljice štirih vrtcev montessori Rahelinega vrtce, Angelinega vrtce, Hiše otrok-vrtec montessori Maribor in Hiše otrok Dravlje.

O pedagogiki montessori

Iz skromnih začetkov v Italiji in v zgodnjem 20. stoletju, se je vzgojni pristop montessori razširil po vsem svetu. Temelji na opazovanju, saj so otroci samo motivirani za svoj osebni razvoj.

Seminarji in kongres

6. mednarodni kongres Združenja montessori Slovenije: Montessori za 21. stoletje. Strokovni delavci in starši skupaj za dobro otroka. Center Montessori, Ljubljana, 09. 05. 2020-prestavljeno do nadaljnjega!

Certificiranje

Združenje montessori Slovenije je uspešno začelo s certificiranjem ustanov/vrtcev montessori. Če želite, da vas obiščemo, nam pišite na naš naslov.

Ta stran uporablja piškotke. Z nadaljevanjem uporabe te strani soglašate z uporabo piškotkov. Več o piškotkih

Glavni namen piškotka je, da (našemu) spletnemu strežniku omogoči, da uporabniku predstavi prilagojene spletne strani, ki omogočajo, da je doživetje ob obisku (naše) spletne strani bolj osebno in da se bolje odziva na posamezne uporabnikove potrebe. Interakcija med uporabnikom in spletnim mestom je s pomočjo piškotkov hitrejša in enostavnejša. Z njihovo pomočjo si spletna stran zapomni posameznikove preference in izkušnje, s tem je uporabniku ob ponovnem obisku prihranjen čas, brskanje po spletnih straneh pa je tako bolj učinkovito in prijetno.

Zapri